Projectleider Implementatie Nieuw CMS, met Webmaster- en Webredactietaken

  • Locatie: Winterswijk
  • Uren per week: 24
  • Duur: 01-07-2021 tot 01-01-2022
  • Optie tot verlenging: Ja, maandelijks

Opdrachtomschrijving

De gemeente Winterswijk stelt in al haar dienstverlening de ‘klant’ centraal. Onze dienstverlening is toegankelijk voor iedereen en ons digitale loket is altijd open. De gemeentelijke hoofdwebsite www.winterswijk.nl is daarin een belangrijke factor.
De gemeente wil met inwoners van gedachten wisselen, hen betrekken bij plannen en goed informeren. Een van de nieuwe mogelijkheden is een online platform, dat een aanvulling is op de fysieke mogelijkheden van burgerparticipatie.

Wij zoeken een projectleider voor de implementatie van een nieuw Content Management Systeem (CMS) voor de gemeentelijke hoofdwebsite, waarvoor een aanbesteding is opgestart. De aanbesteding en implementatie gebeuren in samenwerking met diverse teams in de organisatie.
Daarnaast voer je een aantal webmaster- en webredactietaken uit die vallen onder het reguliere beheer van een aantal websites. Je komt te werken bij ‘team Antwoord’. Dit team van functioneel beheerders zet zich dagelijks in voor een zo goed mogelijke digitale dienstverlening. Het team beheert twee CMS-en en een aantal achterliggende systemen.

Verantwoordelijkheden
Je bent verantwoordelijk voor het leiden van de implementatie van het nieuwe CMS voor de gemeentelijke hoofdwebsite. Daarnaast ben je samen met een collega verantwoordelijk voor het functioneel beheer van twee CMS’en. Je ondersteunt de webredacteuren en je verhelpt storingen en problemen, in afstemming met collega’s en leveranciers. Ook voer je een aantal webredactietaken uit, waaronder het redigeren en toetsen van toegankelijke webteksten en documenten. Dit doe je in samenwerking met de andere webredacteuren in de organisatie.
Je werkt dus op het grensvlak van ICT en communicatie.

Reageren

Reageren kan tot: 24 mei, 2021

Functie eisen

  • Ervaring met projectmanagement op het gebied van ICT/Communicatie
  • Ervaring met het functioneel beheer van CMS’en
  • Kennis van wettelijke digitale toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1 niveau A en AA)
Reageren

Functie wensen